Ett av Processus verksamhetsområden är livsmedelsindustrin. För att kunna hjälpa våra kunder i tidiga projektfaser eller i den dagliga verksamheten så erbjuder vi även konsulttjänster inom produktutveckling och livsmedelsmärkning:

  • Framtagning och uppdatering av dokumentation – innehållsdeklaration och allergenmärkning, näringsvärdesberäkningar etc.
  • Support eller extra resurs inom produktutveckling både med nya produkter men även förädling och förbättring av befintliga recept.
  • Rapport som ger Er förslag på åtgärder för att leva upp till gällande regelverk och direktiv framöver.
  • Support vid uppdatering av dokumentation för befintligt produktsortiment enligt gällande regelverk
  • Utbildning inom grundläggande märkningsregler och näringsvärdesberäkningar av livsmedel.

Exempel på uppdrag är:

  • Vad ska det stå på etiketten och vilken information måste faktiskt vara med?
  • Vad får man skriva och vad får man inte skriva?
  • Hur kan vi förbättra våra befintliga produkter och produktion genom förändringar i recepten?
  • Vad är viktigt att tänka på när vi väljer råvaror och leverantör?

Detta arbete leds av Carin Nordenberg som är processingenjör och livsmedelskemist.

Vill ni veta mer så kontakta: carin.nordenberg@processus.se, 0737272629